O meni

Poštovanje
Ja sam
Marko Obradović

ČIME SE BAVIM

PEDIJATRIJSKI TEHNIČAR U PORODILIŠTU
SAVETNIK ZA DOJENJE I NEGU BEBA
PREDAVAČ U ŠKOLI RODITELJSTVA
AUTOR I UREDNIK BLOGA

U medijima sam se prvi put pojavio kao

JEDINI PEDIJATRIJSKI TEHNIČAR KOJI RADI SA BEBAMA U PORODILIŠTIMA U SRBIJI

Od tada zahvaljujući mom angažmanu na promociji dojenja i edukaciji roditelja, redovan sam učesnik manifestacija, skupova i TV emisija koje za temu imaju dojenje i bebe

ZA ULAZAK NA STRANU SA MOJIM MEDIJSKIM POJAVLJIVANJIMA KLIKNITE OVDE

Misija

Moja misija je da kroz svoje tekstove, predavanja i video zapise, pokušam da podignem kvalitet zemlje u kojoj živim.
Zalažem se za promovisanje dojenja kao prirodnog načina ishrane i jedinstvene podrške svakom novorođenom detetu, jer smatram da time postavljamo temelje zdrave nacije u kojoj ćemo svi živeti.
Smatram da deca nisu nikada kriva i da je na nama da im obezbedimo kvalitetno odrastanje kroz pravilno vaspitanje. Verujem da velike stvari počinju malim delima i zbog toga želim da prenesem svoje znanje roditeljima kako bi pravilno negovali svoju decu.

ZNANJA I VEŠTINE

Kao licencirani pedijatrijski tehničar sam zaposlen od 2010. godine. Službu obavljam na odeljenju neonatologije, gde sam preraspoređen ili Jedinicu intenzivnog lečenja sa prijemom beba, ili na nekom Baby friendly odeljenju.
Rad na prijemnom delu odeljenja podrazumeva i urgentne intervencije pa sam obučen tehnikama reanimacije i hitnog zbrinjavanja vitalno ugroženih novorođenčadi. U jedinici intenzivnog lečenja brinem o bebama koje imaju potrebu za kontinuiranim nadzorom, a uz to ih i negujem, hranim i dajem terapiju koju je ordinirao lekar.
Na Baby friendly odeljenju edukujem novonastale majke kako da neguju bebe i kako da ih uspešno doje. Moji radni zadaci i zadaci mojih koleginica imaju za cilj da podstaknu dojenje i prirodnu ishranu novorođenčadi, pa uporedo sa edukacijom vršimo i promociju dojenja. U sklopu rada na ovom odeljenju pomažem majkama da reše tegobe i probleme, pokazujem im pravilne tehnike dojenja i ukazujem na preporuke.
Za vreme svoje karijere prisustvovao sam brojnim seminarima, edukacijama i kongresima gde sam između ostalog i bio stručni predavač. Prošao sam UNICEF-ov trening kamp koji je imao za cilj edukaciju medicinskog osoblja principima razvojne nege i dojenja. Bio sam gost kolega iz Hrvatske gde sam sa grupom kolega bio gost jednog Zagrebačkog porodilišta.
Iskreno volim svoj posao, uživam u njemu i ponosan sam što se njime bavim.

Mnogo još toga imam u planu pa me pratite preko neke od mrežA


Facebook


Instagram


Twitter


Youtube