O meni

Poštovanje
Ja sam Marko Obradović

  • Rođen sam 1989. godine.
  • Živim i radim u Beogradu.

Čime se bavim

ZANIMANJE
PEDIJATRIJSKI TEHNIČAR
ŠKOLE RODITELJSTVA
PREDAVAČ I EDUKATOR
DRUŠTVENE MREŽE
SAVETNIK ZA DOJENJE I NEGU BEBA
BLOG
AUTOR I UREDNIK
 
  • Po zanimanju sam licencirani pedijatrijski tehničar. U sklopu svog zaniimanja stekao sam veštine i znanja u radu sa bebama i njihovim  majkama. što podrazumeva i edukaciju o dojenju i nezi beba. Pored toga obučen sam i da sprovodim procedure reanimacje i hitnog zbrinjavanja vitalno ugroženih novorođenčadi. 
  • Takođe, možete me pronaći i u odabranim školama roditeljstva gde radim kao predavač i edukator.
  • Na društvenim mrežama sam aktivan kao savetnik za dojenje i negu beba i to kroz svoju Facebook stranu i Facebook grupe, Instagram profil i Youtube kanal
  • Od skoro sam i urednik ovog bloga na kojem objavljujem svoje autorske tekstove

Mediji

U medijima sam poznat kao

JEDINI PEDIJATRIJSKI TEHNIČAR KOJI RADI SA BEBAMA U PORODILIŠTIMA U SRBIJI

Pored toga, Zahvaljujući mom angažmanu na promociji dojenja i edukaciji roditelja, redovan sam učesnik manifestacija, skupova i TV emisija koje za temu imaju dojenje i bebe

KLIKNITE NA SLIKU DA BI POGLEDALI STRANU SA MEDIJSKIM SADRŽAJEM

Misija

Moja misija je da kroz svoje tekstove, predavanja i video zapise, pokušam da podignem kvalitet zemlje u kojoj živim.
Zalažem se za promovisanje dojenja kao prirodnog načina ishrane i jedinstvene podrške svakom novorođenom detetu, jer smatram da time postavljamo temelje zdrave nacije u kojoj ćemo svi živeti.
Smatram da deca nisu nikada kriva i da je na nama da im obezbedimo kvalitetno odrastanje kroz pravilno vaspitanje. Verujem da velike stvari počinju malim delima i zbog toga želim da prenesem svoje znanje roditeljima kako bi pravilno negovali svoju decu.

Pedijatrijski tehničar

Kao licencirani pedijatrijski tehničar sam zaposlen od 2010. godine. Službu obavljam na Odeljenju neonatologije u Jedinici intenzivnog lečenja ili na nekom Baby friendly odeljenju.
Moj posao nekada zahteva urgentne intervencije pa sam obučen tehnikama reanimacije i hitnog zbrinjavanja vitalno ugroženih novorođenčadi. Na Baby friendly odeljenju edukujem novonastale majke kako da neguju bebe i kako da ih uspešno doje. Moji radni zadaci i zadaci mojih koleginica imaju za cilj da podstaknu dojenje i prirodnu ishranu novorođenčadi, pa uporedo sa edukacijom vršimo i promociju dojenja. U sklopu rada na ovom odeljenju pomažem majkama da reše tegobe i probleme, pokazujem im pravilne tehnike dojenja i ukazujem na preporuke.
Za vreme svoje karijere prisustvovao sam brojnim seminarima, edukacijama i kongresima gde sam između ostalog i bio stručni predavač. Prošao sam UNICEF-ov trening kamp koji je imao za cilj edukaciju medicinskog osoblja principima razvojne nege i dojenja. Bio sam gost kolega iz Hrvatske gde sam sa grupom kolega bio gost jednog Zagrebačkog porodilišta.
Iskreno volim svoj posao, uživam u njemu i ponosan sam što se njime bavim.

Kako sam postao pedijatrijski tehničar

Ogromnu zahvalnost dugujem mojoj razrednoj i profesorima, mojoj porodici (posebno majci) i još jednoj osobi.
Završio sam medicinku školu “Beograd” i diplomirao odličnim uspehom 2009. godine. Za smer sam se odlučio jer me je privlačila medicina a želeo sam da radim sa decom.
Moram da priznam da ni jednog momenta nisam zažalio.

Savetnik za dojenje i negu beba

Odmah da se ogradm, nisam IBCLC. U nemogućstvu odabira adekvatnog naziva za osobu koja daje savete o dojenju i nezi beba, sarkastično priznajem da sam se odlučio za ovaj – SORRY.

Na društvenim mrežana sam aktivan kao savetnik i konsultant za dojenje, negu beba i zdravlje dece.

Preko svoje Faceboook stranice i pojedinih Facebook grupa pružam podršku roditeljima tako što odgovaram na njihova pitanja i pomažem im da reše probleme.

Instagram profil koristim kako bih kroz video i foto materijal promovisao dojenje i edukovao žene kako da pravilno prisupe dojenju i kako da neguju grudi.

Na mom Youtube kanalu se nalaze snimci koji imaju za cilj da pokažu roditeljima kako da pravilno neguju decu i primenjuju tehnike umirivanja beba, ali i na malo opsežniji način pričam o dojenju i bebama.

 

Predavač i edukator

Prvi angažman koji je podrazumevao edukaciju je bio na projketu “Škola za tate i tata-mate”. Moja uloga je bila da obučavam buduće očeve kako da presvlače bebe i kako da svojim učešćem pomognu svojim suprugama. Nažalost projekat je propao zbog nemogućnosti finansiranja ali je postavio osnove za ono čime se i sada bavim.
Uz posao pedijatrijskog tehničara radim i kao edukator u nekim školama roditeljstva gde držim predavanja i radionice na temu dojenja. Nekada držim svoje edukacije i predavanja obavljam i na manifestacijama i javnim skupovima i raznim manifestacijama.

Mnogo još toga imam u planu pa me pratite preko neke od mreža