O meni

Poštovanje
Ja sam Marko Obradović

  • Rođen sam 1989. godine.
  • Živim i radim u Beogradu.
  • Neoženjen sam
  • Nemam dece

Čime se bavim

ZANIMANJE
PEDIJATRIJSKI TEHNIČAR
ŠKOLE RODITELJSTVA
PREDAVAČ I EDUKATOR
DRUŠTVENE MREŽE
SAVETNIK ZA DOJENJE I NEGU BEBA
BLOG
AUTOR I UREDNIK
 
  • Po zanimanju sam licencirani pedijatrijski tehničar. U sklopu svog zaniimanja stekao sam veštine i znanja u radu sa bebama i njihovim  majkama. što podrazumeva i edukaciju o dojenju i nezi beba. Pored toga obučen sam i da sprovodim procedure reanimacje i hitnog zbrinjavanja vitalno ugroženih novorođenčadi. 
  • Takođe, možete me pronaći i u odabranim školama roditeljstva gde radim kao predavač i edukator.
  • Na društvenim mrežama sam aktivan kao savetnik za dojenje i negu beba i to kroz svoju Facebook stranu i Facebook grupe, Instagram profil i Youtube kanal
  • Od skoro sam i urednik ovog bloga na kojem objavljujem svoje autorske tekstove

Mediji

U medijima sam poznat kao

JEDINI PEDIJATRIJSKI TEHNIČAR KOJI RADI SA BEBAMA U PORODILIŠTIMA U SRBIJI

Pored toga, Zahvaljujući mom angažmanu na promociji dojenja i edukaciji roditelja, redovan sam učesnik manifestacija, skupova i TV emisija koje za temu imaju dojenje i bebe

VIŠE O MOJIM MEDIJSKIM POJAVLJIVANJIMA NA OVOM LINKU

Misija

Moja misija je da kroz svoje tekstove, predavanja i video zapise, pokušam da podignem kvalitet zemlje u kojoj živim.
Zalažem se za promovisanje dojenja kao prirodnog načina ishrane i jedinstvene podrške svakom novorođenom detetu, jer smatram da time postavljamo temelje zdrave nacije u kojoj ćemo svi živeti.
Smatram da deca nisu nikada kriva i da je na nama da im obezbedimo kvalitetno odrastanje kroz pravilno vaspitanje. Verujem da velike stvari počinju malim delima i zbog toga želim da prenesem svoje znanje roditeljima kako bi pravilno negovali svoju decu.

hobi

Veliki sam zaljubljenik u fitness i teretanu. Treniram već više od 10 godina i moram da priznam da mi je to “ušlo u krv” (ja sam onaj lik koji retko kada pije kada se izađe (kad razmislim uopšte ni ne izlazim)).
Pored teretane u slobodno vreme volim da se bavim uređenjem kuće i dvorišta (pravim se da znam nešto, a kad se otme kontroli tu je Sloba (poz za Slobu i Aleks ovom prilikom (nemoj da me zoves da mi zahvaljujes (znaš da ću uskoro kod vas))).
Uživam u druženju, čitanju i da pisanju (knjigu nisam pročitao, hm otkad sam završio školu ali tu je internet).
Volim životinje, pogotovo pse i mačke (ko me poznaje, zna o čemu pričam)

Pedijatrijski tehničar

Kao licencirani pedijatrijski tehničar sam zaposlen od 2010. godine. Službu obavljam na odeljenju neonatologije, gde sam preraspoređen ili Jedinicu intenzivnog lečenja sa prijemom beba, ili na nekom Baby friendly odeljenju.
Rad na prijemnom delu odeljenja podrazumeva i urgentne intervencije pa sam obučen tehnikama reanimacije i hitnog zbrinjavanja vitalno ugroženih novorođenčadi. U jedinici intenzivnog lečenja brinem o bebama koje imaju potrebu za kontinuiranim nadzorom, a uz to ih i negujem, hranim i dajem terapiju koju je ordinirao lekar.
Na Baby friendly odeljenju edukujem novonastale majke kako da neguju bebe i kako da ih uspešno doje. Moji radni zadaci i zadaci mojih koleginica imaju za cilj da podstaknu dojenje i prirodnu ishranu novorođenčadi, pa uporedo sa edukacijom vršimo i promociju dojenja. U sklopu rada na ovom odeljenju pomažem majkama da reše tegobe i probleme, pokazujem im pravilne tehnike dojenja i ukazujem na preporuke.
Za vreme svoje karijere prisustvovao sam brojnim seminarima, edukacijama i kongresima gde sam između ostalog i bio stručni predavač. Prošao sam UNICEF-ov trening kamp koji je imao za cilj edukaciju medicinskog osoblja principima razvojne nege i dojenja. Bio sam gost kolega iz Hrvatske gde sam sa grupom kolega bio gost jednog Zagrebačkog porodilišta.
Iskreno volim svoj posao, uživam u njemu i ponosan sam što se njime bavim.

Kako sam postao pedijatrijski tehničar

Završio školu i eto :D. Jes” bila muka i duga priča, ali šta je tu je. Ogromnu zahvalnost dugujem mojoj razrednoj i profesorima, mojoj porodici (posebno majci) i još jednoj osobi.
Završio sam medicinku školu “Beograd” i diplomirao odličnim uspehom 2009. godine. Za smer sam se odlučio jer me je privlačila medicina a želeo sam da radim sa decom.
Moram da priznam da ni jednog momenta nisam zažalio.

Savetnik za dojenje i negu beba

Odmah da se ogradm, nisam IBCLC. U nemogućstvu odabira adekvatnog naziva za osobu koja daje savete o dojenju i nezi beba, sarkastično priznajem da sam se odlučio za ovaj – SORRY.

Na društvenim mrežana sam aktivan kao savetnik i konsultant za dojenje, negu beba i zdravlje dece.

Preko svoje Faceboook stranice i pojedinih Facebook grupa pružam podršku roditeljima tako što odgovaram na njihova pitanja i pomažem im da reše probleme.

Instagram profil koristim kako bih kroz video i foto materijal promovisao dojenje i edukovao žene kako da pravilno prisupe dojenju i kako da neguju grudi.

Na mom Youtube kanalu se nalaze snimci koji imaju za cilj da pokažu roditeljima kako da pravilno neguju decu i primenjuju tehnike umirivanja beba, ali i na malo opsežniji način pričam o dojenju i bebama.

 

Predavač i edukator

Prvi angažman koji je podrazumevao edukaciju je bio na projketu “Škola za tate i tata-mate”. Moja uloga je bila da obučavam buduće očeve kako da presvlače bebe i kako da svojim učešćem pomognu svojim suprugama. Nažalost projekat je propao zbog nemogućnosti finansiranja ali je postavio osnove za ono čime se i sada bavim.
Uz posao pedijatrijskog tehničara radim i kao edukator u nekim školama roditeljstva gde držim predavanja i radionice na temu dojenja. Nekada držim svoje edukacije i predavanja obavljam i na manifestacijama i javnim skupovima i raznim manifestacijama

Ja nisam neko ko zna najbolje … Nisam naučnik koji je sprovodio istraživanja i vodio revolucije …
Ja sam neko ko je upijao znanje i slušao preporuke najboljih, a sada ih Vama prenosim ..

Mnogo još toga imam u planu pa me pratite preko neke od mreža